Božična poruka kardinala Josipa Bozanića

Nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić, včeraj je vjernicima   uputil božičnu poruku kojom im čestita Božič i poručuje da će sigurno doživjeti radost ako se okupe oko jaslica, mole jedni za druge, oproste jedni drugima, očituju blizinu, zahvalnost i ljubav te svoje buduće korake preporuče Bogu koji čeka samo to, da ga prime u svoje srce i u svoj dom.

Božićni blagdan pun je draži, ispunjen milinom i pjesmom, približava nas Bogu – samoj ljepoti, a novom svježinom usmjeruje na vrjednote izvornoga humanizma, koje je danas potrebno ponovno otkriti i posvijestiti, stoji u kardinalovoj božićnoj poruci. Božić privlači jer govori istinom. Koliko god se čovjek u svojim traženjima i lutanjima priklanjao raznim odgovorima, duboko u sebi osjeća istinitost čežnje koja upućuje na Boga, ustvrdio je Bozanić, dodavši da je Božić privlačan i zato što nije poput ljudskih ideologija, a u njemu ima mjesta za svakoga čovjeka koji iskreno traži sreću.

Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit predsjednik HBK msgr. Marin Srakić izrazio je nadu na predbožićnoj konferenciji za novinare da će nova vlast odgovoriti izazovima vremena. Govoreći o ulasku Hrvatske u EU, očekuje da će hrvatski građani na referendumu biti za ulazak u EU jer to je budućnost Hrvatske. Odbacio je kritike na račun bogatstva Crkve rekavši da se i ona odrekla dijela sredstava za socijalne programe.

Navodi kako u novije vrijeme gospodarski i sigurnosni problemi na nacionalnoj razini kao da poprimaju svjetske i planetarne razmjere. Zaključio je kako su hrvatskom čovjeku i čovječanstvu općenito, zbog toga svega, potrebni povjerenje i vedrina, nada koja ne postiđuje. To novo i sigurno uporište, sadržaj i cilj ljudske nade jest Isus Krist, poručio je nadbiskup Marin Srakić.