Župan Pehoč i čestitka za den ženi..

Župan Perhoč se oglasil povodom Međunarodnoga dena ženi :

“Stotinu i jedna godina koliko je prošla od tragičnog požara u jednoj njujorškoj tvornici u kojem je poginulo 240 radnica, obilježila je stalna borba za ravnopravnost žene u društvu i obitelji.

Iako je situacija danas mnogo bolja nego početkom prošlog stoljeća, žene u mnogim aspektima još uvijek nisu ravnopravne muškarcima, te borba za njihova prava još nije završila.

Kod nas u Međimurju aktualna kriza potencirala je problem žena koje su zbog propadanja nekih gospodarskih grana ostale bez posla i što je najgore, bez perspektive da bi se negdje ponovno mogle zaposliti.

Na Zavodu za zapošljavanje žene su većina i to mahom one slabijeg obrazovanja.

U našim obiteljima žene i dalje imaju ključnu ulogu u odgoju djece, te je pored svakodnevnog posla, u današnje vrijeme sve ovo teško spojiti. Kad tome dodamo sve lošiju financijsku situaciju u kojoj se velika većina naših obitelji danas nalazi, ne začuđuje podatak da raste broj narušenih odnosa u obiteljima, te da su žene one koje najviše trpe.

Sve ovo govori da se za ženska prava još uvijek treba boriti i zalagati.

Svim Međimurkama čestitam njihov dan te još jednom apeliram na sve da spolnu ravnopravnost ne shvaćaju samo na deklarativnoj razini, već da je istinski provode na svome radnom mjestu i unutar vlastite obitelji.

Sretan Vam Međunarodni dan žena!”