PROTULETJE V MOJEM SELU

VU(PROTU)LETJE

 

PROTULETJE V MOJEM SELU

 

 

Protuletje je došlo stiha i tak pomalim kaj celo selo o tom ne zna. Se v mojem dvoru je pisano. Drevje dobivajo zeleno listje. V protuletje ftiči  mi popevleju pod blokom. Protuletje fest deši. Dok idem v školu gledim još čuda cvetja. Sunce koje je zmrzlo ve greje celo Međimurje i zvlači decu vum z hiži, kaj se pejo igrat. Čmele su  provirile iz čmelinjaka da se pripreme kaj naprave med. Imam pun vrt tulipani, a i narcise cvetejo. Od sega mi je najlepše protuletje.

 

MISLAV POKRIVAČ, 2. A

 

 

Protuletje se otpira. V zimi je trova bila hrđova, ve je pak zelena. Ja volim joko tulipane. V protuletje roste se cvetje. Popevleju ftiči na mojem bloku. Dok ja spim vuni sunce svetli v moju sobu. V mojem dvoru ga čuda protuletnog cvetja. I ftiči na mojem bloku spiju. V mojem je selu čuda dece i čuda cveti. Se je v mojem selu cifrasto. Tak pa se meni lepo igrati vuni z drugom decom. Ja jako volim protuletje!

 

LUCIJA KOŠAK, 2. A

 

 

Stiha je došlo protuletje v moje selo. Cvetje deši po celome selu. Poslušam cvrkutanje ftiči. Dreva su zelena od  listja. Vuni sveti sunce. Srečna sam kaj je došlo protuletje. Deca se igrajo po celi vulici. Celi dvor mi je puni visibabi. Srečna sam kaj je konačno došlo protuletje.

 

MELANI KANIŽAJ, 2.A

 

 

Stiha dohaja protuletje. Kam god poglednem se je cifrasto. Jako volim poslušati kak čmele zujijo. Vjutro dok se zbudim  ftiči mi popevleju na obloku. Deca z moje vulice se vuni igrajo. Si skup poslušamo kak ftiči popevleju i onda pa i mi popevlemo. Moja baka sadi narcise. Mama i tata sadiju mrkvu, lukai petrožila. Ja sam se jedva fčekala protuletja. Jako rada imam protuletje!

 

ENA MIHALKOVIĆ, 2.A

 

 

V protuletje je se topleše i topleše. Ftiči popevleju i se je lepše. Ružice su se zbudile i procvele su. Sunce zove decu  kaj dojdeju vum. I ja se pem igrat z njima. Si bumo se igrali lovače i skrivače. Jako sam srečna jer je protuletje došlo v moje selo.

 

NIKA BAŠIĆ, 2.A

 

 

Protuletje je došlo v moje selo. Cvetje se je otprlo. Se je pisano, dreva su zelena od listja. Čuje se kaj se do ve ne čulo. Čim se zbudim čujem kak ftičeki popevleju. Se posut je cvetje. Sunce pak greje. Došlo je protuletje!

 

MELANIJA FEGEŠ, 2.A

 

Zvir:

http://www.os-vnazor-pribislavec.skole.hr/upload/os-vnazor-pribislavec/newsattach/192/Protuletje%20v%20mojem%20selu-2a%20razred.doc

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

GA Tresnjevka – Protuletje se otpira, 03:43