Halubajski zvončari z vudruge za kulturu „Ča?“

ČA-KAJ  (Lipa naša čakavska / ikavska)

(Ne samo) halubajski zvončari*

Halubajski zvončari – štorija o užance z područja Halubja. Slikovnica j’ storena z ciljen da se deca od mićeh nog upoznaju z kulturun svojga kraja. A Halubajski zvončari su užanca do ke se drži na područje Halubja radi očuvanja halubajskega identiteta.”

* * * * * * * * * *  * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * *  

* Letna ponuda
Vudruge za kulturu „Ča?“

Roman za Vas
i 3 slikovnice za decusamo 99,00 kn

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Repka u beskrajnim dubinama mora
(ljetna ekološka bajka i bojanka za male kreativce)

Repka se, kako je recenzentica Tatjana Jedriško-Pančelat napisala, naoko razlikuje od stanovnika morskaga prostranstva – svojim glomaznim repom, a njena posebnost je u tome što je ona spremna žrtvovati se za duhovne vrijednosti.

http://www.tatjanaudovic.com/djelo/Repka_u_beskrajnim_dubinama_mora.aspx

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Pogled beznađa
(roman koji ledi krv u žilama)

„Pogled beznađa“ Tatjane Udović je moderan roman, u kome Tatjana dojmljivo obrađuje sveprisutni sociološki fenomen današnjice; otuđenost, materijalizam, trčanje za vlastitim intersima i užicima. Senzibilne duše i duše visokih moralnih vrijednosti ne snalaze se u tom i takvom svijetu te stradavaju, emocionalno i duhovno zapuštene od svoje okoline, koja zanemaruje činjenicu da za sreću nije dovoljno materijalno i vanjsko, jer čovjek ima i duhovne potrebe. Društvo „izgubljene duše“ brzo zaboravlja, a njih, s „pogledom beznađa“, svakim je danom sve više i više.

Tatjana, iako mlada, društveno je osvještena. Ona sve to vidi i nije ravnodušna. Svijesna je da se netko mora zauzeti za „poglede beznađa“ i da društvo na njih treba obratiti pažnju. Jučer su to bili oni, a sutra može biti netko od nas.

Posebna vrijednost „Pogleda beznađa“ je u dojmljivom razvijanje radnje. Pri tome Tatjana koristi i novinarske elemente, čime romanu daje posebnu dramaturgiju. Razvija radnju o tri različita lika, koji jedan s drugim nemaju baš nikakve veze. Ona ih naizmjenično prezentira i dovodi radnju do vrhunca, nudeći nam šokantan kraj. Međutim, ona čitatelje ne rastužuje već duboko potiče na akciju i bijes, potičući ih na razmišljanje kako je zasigurno moglo biti drugačije, da se reagiralo na vrijeme.

 http://www.tatjanaudovic.com/djelo/Pogled_beznadja.aspx

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Halubajski zvončari
(poučna priča o tradiciji za male znatiželjnike)

Učeni smo osnovnom književnom obrazovanju, no ono što nam nudi riječka književnica Tatjana Udović je – učenje od srca. U dječjoj priči „Halubajski zvončari“ srce prati ritam veselosti u doba maškaranja koje vuče korijene njenog primorskog kraja i čakavskog dijalekta. Priča se plete u obiteljskom okruženju s koljena na koljeno, objavljujući tradicionalnim puhanjem u rog, u čast Sv. Antona, da je vrijeme Antonje i maškaranog ugođaja.

Djeca našeg primorskog kraja s lakoćom će usvojiti ovu srdačnu i izvornu priču, dok će priča djecu iz drugih krajeva poučiti nečemu novom, što u sebi nosi ljepotu i ljubav zavičaja koju nam je autorica podarila iz blještavila svoga srca. Priča „Halubajski zvončari“ tek je jedna u nizu bisera koju nam podastire autorica Tatjana Udović s ljubavlju za svoj halubajski kraj.

Vrijedi prikupljati njene perle u nizu za okititi čitatelja koji skuplja tradicionalno blago.

Recenzentica: Tatjana Jedriško – Pančelat

http://www.tatjanaudovic.com/djelo/Halubajski_zvoncari.aspx

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Plavobradi čarobnjak
(maštovita bajka s dubokim životnim poukama)

Bajka ogrnuta plaštem zvjezdanog sjaja namijenjena je djeci i odraslima. Vrijedno je zaviriti ispod tog plašta. Na početku otkrivamo da postoji plemenito biće u vidu Plavobradog čarobnjaka. On želi dotaknuti čovječje duše kako bi im predao znanje, ljubav, međusobno poštovanje koje bi dovelo do otkrića sreće i mira.

Čovjek je pomalo uspavan i stoga su potrebni hrabri pojedinci, kao što se i u bajci pojavljuje pilot, koji će dati poticaj ljudima za promjene. Kraj bajke je optimističan jer se čarobnjak vraća među ljude da im pomogne ostvariti obećanu sreću.

Čarobnjak nema određenije ime jer ako mi zaželimo biti dio sretne bajke možemo ga nazvati vlastitim imenom.

Spisateljica ove bajke s pravom može istaknuti svoje ime jer je čitatelju omogućila da ga dotakne sjaj s čarobnjakova plašta. Tako odrasli pronalaze nasmijano dijete u sebi, a djeca saznaju smisao njihovog življenja.

Tatjani Udović zahvaljujemo na ovoj bajci i već sljedećoj koju će njena plemenita duša nam podariti.

                          Tatjana Jedriško Pančelat, spisateljica

http://www.tatjanaudovic.com/djelo/Plavobradi_carobnjak.aspx

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Naručite na:
udruga.za.kulturu.ca@gmail.com

Dostava poštom, plaćanje pouzećem.
99,00 kn + poštarina
PONUDA TRAJE DO ISTEKA ZALIHA
 

Ž.r: 2360000-1102260006 (Zagrebačka banka)

Citat:

Turopolski forumgorica
Romani i slikovnice Tatjane Udovič
http://www.forumgorica.com/kultura-i-umjetnost/bajka-od-vajka/

 

Promocije bajki Tatjane Udović, 07:21

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Halubajski zvončari – slikovnica Tatjane Udović, 03:32
Autorica:Tatjana Udović
Ilustracije: Alena Udović-Korutaro
Fotografije: Aleksandra Jurdana