Jaj kak nam je žmeko

Pregled tisKAJna

 

Varaždinske vesti, br. 3542, 20.11. 2012.

Piše Barica Pahič

KAJ je naše pitanje i naš odgovor

Jaj kak nam je teško

Susede se več ne svadiju prek plota, neg prek mobitela, dečica f škole si, i na nastavi, esemesaju, poslikaju kie se s kiem žvali ili zbuboče pod odmorom, a najslajše jim je ak predavača vlove f kakve neprimerenosti ili profesoričine noge da su ji očice na štrumfi odišle. Kaj ti je napredak!

Nekak v zadnje vreme si jafčemo kak nam je teško. Se poskupljuje same naše življenje vredi se menj. Ali kak god nam je teške, mobitele, i to nie baš jake jeftine, imamo si. Susede se več ne svadiju prek plota, neg prek mobitela, dečica f škole si, i na nastavi, esemesaju, poslikaju kie se s kiem žvali ili zbuboče pod odmorom, a najslajše jim je ak predavača vlove f kakve neprimerenosti ili profesoričine noge da su ji očice na štrumfi odišle. Kaj ti je napredak! Za mobače mora biti penes! A med tiem je naša vlada vučiteljem, tj. siem oniem ki delaju v nastavi, zmenjšala plače.

Prosvetari su naviek bili najsvesniji del naroda. Kaj s tiem kaj se male buniju?! Furt ipak podnesu svoj del brige za društveni boljitek. Oni su več zvežbani živeti od svesti. Naviek su bili pervi, da je v deržavi pofalelo penez. Imaju se ščiem baviti. Novi minister se pobrinul da imaju kaj pisati. Ali fnogim od njih to ni dost pa su se upustili i v književne vode. Tak, na priliku, več od pol članova VKDa pripada prosvetarskemu soju. A med njimi je i Damir Kliček, profesor fizike na Elektrostrojarski školi, autor pesničkih zbirk Svjetlo sa strane i Žuta točka. On z mobači ima največ iskustva kaj se vidi z njegve pesme Mobby bik. Malo je prosta, ali bute to oprostili i njemu i meni. Takvo je doba da je kleti čist normalno.

Mobby bik

Ej, gospon/Je je, vi v tretjem redu/Četrtem stolcu z leve/Je, vi, z očali i podbratkom/Jel vam brenči i drenči mobitele/Pardonček, muče Betovnovu Devetu nezavršenu/Najte, najte ga vgasiti!/Javite se!/Gdo zna, morti vam je negdo hmrl/Najte si dušu grešiti/Javite se/Morti vam po hiži curi voda/Več vam tapetlini z zidof opadaju/Morti vam žena javla/ Da kupite krujeka i mleka za decu/Najte da vam deca buju gladna/Javite se/ Bumo vas pričekali/Jebeš naš recital/Javite se/Bumo vas počekali/ Morti vas zove prijatel/Kaj ga deset let nieste čuli/I nigdar vas več nebu čul/Morti vas direktor zove/Hitni posli/Nogu vrit bute dobili/ Morti vas negdo zajebava/ Vas i nas/ Jebi ga!

Zvir:
http://varazdinske-vijesti.hr/kaj-je-nase-pitanje-i-nas-odgovor/
i(l) str. 8. sim
http://varazdinske-vijesti.hr/pdf/3542.pdf

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Tvrtko Stipić – Zvon zvoni (Krapina 2009) Popevke zanavek HQ, 04:04