Prehlad(etin)a

Pregled tisKAJna

 

Zagorski list
e-vundano 2012-11-13

Dnevnik tate Bena

Prehlada

Kupil sam si nekakve bombončeke protiv kašlja, ali niti oni nisu pomogli. H nedelju me več nije mogla poslušati kak kašljem i sterala me na hitnu. Tam me je doktor spregledal, sposlušal, napisal dva recepta i gotovo. Spil sam si i te tablete. I još nič.
 
 Piše: Tomislav Benčič

Prehladil sam se. Nije to nič opasno. Obično se od toga ne hmira. Valjda bum i ja među tima kaj su preživeli prehladu. Nije mi nič zapraf. Samo kaj kašljem. Imam osječaj da mi pluča hočeju van pobeči. I nos mi je zaštopan. Tolko kašljem da me več sve boli od kašljanja.

Prvo sam probal to rješiti s domačim metodama. Ali određeni topli napitci s dodatcima nisu dali željeni rezultat. Onda sam posegnul za suvremenom medicinom tera se more dobiti bez recepta, jer ne volim hoditi k doktorici, a uz to bila je i subota. Kupil sam si nekakve bombončeke protiv kašlja, ali niti oni nisu pomogli. H nedelju me več nije mogla poslušati kak kašljem i sterala me na hitnu. Tam me je doktor spregledal, sposlušal, napisal dva recepta i gotovo. Spil sam si i te tablete. I još nič.

I dalje kašljem. Samo dok sam napisal ovih par redova kašalj me je prekinul jedno 20 put. I još jedno 10 prije nego kaj sam nastavil pisati. Najbolje bi bilo da si prejdem malo prespati, pa poslije če napišem ovo dobro, a če ne napišem opet dobro.

Prešel sam prošli tjedan i na onu izložbu knjiga na velesajmu. Interliber. A več dugo nisam tam bil. I zbilja ima svega. Kaj se izbora tiče, veči na jednom mestu nemrete najti. Ali zato kaj se cijena tiče moram priznati da sam neke stvari videl jeftinije po dučanima nego kaj su bile tam s uključenim sajamskim popustom. Bilo je i knjiga i za 5 ili 10 ili 20 kuna. kaj da velim o večini njih? Najvjerojatnije da se buju druge godine djelile zabadaf. Pa čak i onda ih nišči nebu zel.

Več neko vrijeme se nisam peljal s cugom. Pa sam mislil da se morti nekaj dogodilo na tim željeznicama. I imel sam praf. Dogodilo se. Nekad je na onom ranojutarnjem cugu bilo po 5 vagona. To je bilo nekak taman. Tu i tam se dogodilo da nije bilo mesta za sesti si.

A prošli tjedan je taj cug peljal s puna 3 vagona. I do Zaboka več dojde pun. H Zaboku se h njega još nekih stotinjak ljudi pokušava zgurati nutra. I na svakoj stanici ih več ide nutra nego van. A cijena karte je ista. E ja stojim ili sedim platim isto. Sad još samo čekam da vidim e bu INA dala željeznicama naftu ili ne. Baš me zanima gdo bu kriv če se dogodi za željeznice ostaneju bez nafte?

Zvir:
http://www.zagorje.com/kolumne/pregled/dnevnik-tate-bena-prehlada

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Đura z Međimurja pri doktorice: 09:50 – 18:07

Đura z Međimurja 1 (1 dio.avi), 18:07