Nobody’s perfect / snow-body perfect

Pregled tisKAJna

nobody’s perfect / snow-body perfect

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Zagorski list
e-vundano 14.12.2012.

Dnevnik tate Bena

Vijesti

Of snjeg kaj je sad opal postal je vijest dana. Jer to kaj je snjeg opal je nekaj kaj se do sad nije nigdar dogodilo. Potpuno je neviđeno da h 12. mesecu opadne snjeg….

Piše: Tomislav Benčić

Gledam i poslušam kaj i kak danas zglediju vijesti. Ono kaj je najnormalnija pojava prezentira nam se ko nekakva ekskluziva i kaj ja znam kakve sve ne vijesti. Kad sam ja prije poprilično godina počel delati h medijima među prvim stvarima s terima su me upoznali je izreka „Nije vijest kad pes hgrizne čoveka, nego kad čovek hgrizne pesa.“.

Of snjeg kaj je sad opal postal je vijest dana. Jer to kaj je snjeg opal je nekaj kaj se do sad nije nigdar dogodilo. Potpuno je neviđeno da h 12. mesecu opadne snjeg. Pa se na televizorima padanje snjega prikazuje ko nekakva prelomna vijest, vijest dana i potpuna ekskluziva. I nemrete vjerovati da je največ snjega opalo h Liki i Gorskom Kotaru. A poznato je da u tim krajevima h 12. mesecu svjeti sunce i temperature su oko +40.

Razmel bi da je tam negde na otocima opalo meter snjega pa da je to neka nesvakidašnja pojava, ali kakva je to vijest da po zimi curi snjeg? U redu je da se objavi informacija da bu opalo nekaj snjega, čisto da se zna. Ali delati od toga nekaj nesvakidašnje je po meni totalna glupost. Još na vijestima upozoravaju vozače da se ne peljaju bez zimske opreme. Pa mi nije jasno zakaj ne upozoravaju ljude da ne kradeju ili da ne hbijaju. Kak h zakonu piše da se nesme hbiti ili hkrasti, tak h zakonu piše i da se po zimi nesme voziti bez zimske opreme. I čemu onda svakodnevna upozorenja?

Patricija je h subotu slavila rođendan. Prvo je štela da bu imela feštu pri kljeti, ali s obzirom na vrijeme ipak je slavila doma. Jedino kaj smo onda žena i ja doma smetali. Pa smo se kad su se deca počela skupljati žena i ja smo se hmeknuli na kat k mojima. Tam smo malo bili, ali nam je bilo dosadno, pa sam nazval šogora e bu negde pivu platil. I tak smo, da ne smetamo deci doma, prešli h gostionu na pijaču. I tu je bbila greška. Nakon odlaska na pijaču dal sam se nagovoriti da prejdeno h neku gostionu kaj dela i po noči. Igra živa mužika, ples, i se kaj uz to ide.

Prvo kaj sam tam primjetil da sam ako ne najstariji, onda jako blizu toga. Onda sam skužil da nič od ovoga kaj mužikaši igraju i popevaju meni nije poznato. Ili to nisam do sad čul ili su ono malo takvih pjesmi kaj sam prije čul odigrali tak da nisam razmel da je to to. Jedini način da ne poludim je bil da popijem još teru pijaču, pa mi je po cajtu postalo svejedno. Drugi put kad se bum moral hmeknuti iz hiže nekam, peljam ženu h kino ili na nočno kupanje.

Zvir_
http://www.zagorje.com/kolumne/pregled/dnevnik-tate-bena-vijesti

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Terezorožica – Sneguljica
Sneg je beli pokril naše rože – TEREZA KESOVIJA, 03:50