4 lete

Pregled tisKAJna

 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ben fatto. Grazie tante.
(Dober posel. Puno fala)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Zagorski list
e-vundano 16.01.2013.

Dnevnik tate Bena

4 godine

Piše:Tomislav Benčić

 

Prešle su evo 4 godine kak pišem ovu kolumnu. Znači da dok ovo čitate i Gracia več ima pune 4 godine. Usput je to i kolumna s rednim brojem 200. Ljepi okrugli broj.

Oni teri redovito čitaju to kaj pišem zmislili se buju da sam h prošlom broju napisal da bum doma za doček. I tak je bilo. Bili smo doma. Sve do nekog doba. Dok nismo prešli h nočni klub teri je tu noč delal. Meni je to tam zgledalo kaj da je nekakav električarski bal. Dok je mužika igrala posjetitelji su zdigali ruke h zrak i mahali ž njima, otprilike kaj da šrafiju žarulje. Sva sreča kaj su ti prazniki gotovi.

Jedan dio onih kil kaj sam zgubil, sam u vrlo kratkom vremenu povrnul, pa sad opet moram na djetu. Svake godine isto. Pretjerivanje u jelu i pijači. Pa nakon toga samokažnjavanje u vidu redukcije jela i pijače. Pa onda sam sebi velim da drugo ljeto to tak nemre iti. I na kraju se sve opet ponavlja. To je jedan začarani krug iz kojeg se nemre van.

H novo ljeto smo ušli s par novih zakona i propisa. Tak je uveden pedeve na kruh i slično, ali je zato smanjen za ugostiteljstvo. To bu reklo da bu kruh poskupel. Prema tome bi cjene h ugostiteljstvu trebale opasti. Kruh za sad još nije poskupel (nadam se da i nebude h ovom vremenu između sad kad pišem i sad kad vi ovo čitate). Zapraf nadam se da kruh uopče ne poskupel. Niti cjene h gostionama nisu opale.

Stroži je i zakon za one kaj divljaju po cestama. Da se mene pita ja bi to još jače kažnjaval. Jer ti kaj divljaju po cesti imaju bjesne i skupe aute. I imaju š čim divljati. Ja i da hoču divljati nemam š čim. Nemrem prejti na autocestu i voziti se 200. Jer mi auto tolko nejde.

Ima i nekih izmjena kaj se tiče seksa. Če se hočete poseksati s vlastitom ženom ona vam mora izričito dozvoliti to, jer če se i malo premišlja onda je to silovanje. Za to sam več osmislil rješenje. Složil bum obrazac kaj bumo spunili prije seksa, h terom bu žena svojim potpisom dala suglasnost za obavljanje te jedne od bračnih dužnosti. Jedino kaj nisam siguran e bi prije toga trebalo tu suglasnost ovjeriti pri bilježniku.

Zvir

http://www.zagorje.com/kolumne/pregled/dnevnik-tate-bena-4-godine

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Fala, 01:48


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Hura Ben! Ben Tur Hur

Ben-Hur – Trailer [1959] [32nd Oscar Best Picture], 03:03