Društveno (p)rivatlive familije

Pregled tisKAJna

Zagorski list
e-vundano 05.02.2013.

Dnevnik tate Bena

Piše:Tomislav Benčić

Društveno prihvatljive obitelji

Nije mi jasno kaj su to društveno prihvatljive obitelji?
Čitam sad zadnjih dana kak su deca, ovaj put ne iz društveno prihvatljivih, nego iz uglednih obitelji postavili nekakvu bombu pokraj Bana.
Meni h njihovim ljetama takve stvari nisu padale na pamet. I nije mi bilo dosadno.
I nakon kaj sam sve ovo napisal koji je odgovor na moje prvo pitanje? Čim več penez imaš to si društveno prihvatljiviji.

Naša zlatna mladež i dalje iz obijesti dela gluposti. Svako malo nekaj. Ili divljaju po gostionima i razbijaju, ili z autima gaziju decu po cesti ili postavljaju bombe. Svi su oni iz kak se to u zadnje vrijeme voli reči iz društveno prihvatljivih obitelji.

Nije mi jasno kaj su to društveno prihvatljive obitelji? S čim se stekne ta prihvatljivost? Je to možda nasljedno? Koje je to uopče društvo? Svi se zmislimo od kad se koristi taj izraz društveno prihvatljiva obitelj. Nakon kaj je maloljetni I.P. s bijesnim autom zgazil dvije pucke prvo je bil osuđen na dvije i pol godine rešta, ali je viši sud tu presudu ukinul, jer sud koji je donesel tu presudu nije uzel u obzir da je I.P. iz društveno prihvatljive obitelji.

I onda se čovek zamisli. Zna se da je otac od I.P. kupil bivšem premijeru BMW-a. onda je valjda s tim i kupil društvenu prihvatljivost. Po toj logici če ja kupim sadašnjem premijeru bemvea i ja bum iz društveno prihvatljive obitelji.

Čitam sad zadnjih dana kak su deca, ovaj put ne iz društveno prihvatljivih, nego iz uglednih obitelji postavili nekakvu bombu pokraj Bana. I onda dalje čitam kak je stari od jednog od tih mladiča rekel da su si dečki malo popili, bilo im je dosadno pa su postavili bombu. Če im je baš tak dosadno u životu kaj nisu prešli delati nekaj korisno? Recimo volontirati nekam, h neki dom za decu ili nekaj slično. Da sam ja nekakva vlast našel bi ja njima zanimaciju. Da im nije dosadno. Recimo po zimi bi snijeg čistili. Po ljetu bi kosili travu ili bili pomočni bageristi negde gde se cesta dela. Da vidiš kak bi im odma bilo manje dosadno.
 
Meni h njihovim ljetama takve stvari nisu padale na pamet. I nije mi bilo dosadno. Nisam razmišljal o tome kak bi bombe postavljal, nego sam razmišljal e bu plača na vrijeme, e bu dosta da poplatim se kaj treba platiti, e bu mi ostalo kaj da deci nekaj kupim,…

I nakon kaj sam sve ovo napisal koji je odgovor na moje prvo pitanje? Čim več penez imaš to si društveno prihvatljiviji. I sad za kraj vi teri ste pristojni i maloljetni nemojte pročitati zadnju rečenicu jer je prosta. Jeb.. takvo društvo koje te prihvača onolko kolko imaš penez.

http://www.zagorje.com/kolumne/pregled/dnevnik-tate-bena-drustveno-prihvatljive-obitelji-1

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vinički tamburaši – Penezi, 02:33