Pamet v glavo, zberite nejbolše

Pregled tisKAJna

Međimurske novine,
e-vundano 20.05.2013.

Premišlavanje Jožeka radnika

Pamet v glavo, zberite nejbolše

Pred nami je Urbanovo, velika fešta naših vina, naših vinarov i turističkih težakov. Morem vam reči da se of celi tjeden prepravlam za Sejem vina i vinske opreme vu Štrigovi. No, kaj si ne bi vi mislili kak sam kupil gorice i kak bodem išel kupuvat  vinsko opremo, ne, išel bodem sprobavat vina štera so zrasla po našaj goricaj i štera je naš dragi Božek dal nam kaj nas bodo krepila celo ovo leto. Ne moram vam govoriti kak to bode malo duže trajalo i brzčas bodem se dimo dotepel negdi pre jutro, a jako sam najgerek kak me bode žena dočakala i kak to bode zgledalo jerbo je v soboto i nedelo na snagi izborna šutnja..

Ne bi vam znal stoprocentno reči je li je to točno ili nej, ali se ovi naši Čakovčanci, šteri se vsaki den shajajo pre čakoski gracki vuri i šteri znajo vse ono kaj se pripeti, a čudapot znajo i ono kaj se je nej niti pripetilo, spominajo kak so stjuardi i stjuardese v Croacija erlajnso, jiv prek dvajsti, završili na bolovanju. Doktori so istoga betega našli i pre kontrolo letenja, lepomo Štefeko, a beteg se prenaša za vreme igrače štera se zove „hopa cupa v posteli“. Jako sam najgerek kak bode tua epidemija, ipak, završila, kaj bode z stjuardima i stjuardesama, a kaj pak z Štefekom?

Nesam mogel veruvati da je Jožek Posavcov tak čuda vsega napravil za sam štiri leti kuliko je bil naš župan. Još dostik dobro zgledi kak čuda je delal i kuliko vsega je napravil. Dok sam to malo bole pregledal vse si gruntam je li se Jožek mortik ne ravna v HDZ-e kaj je i vse ono kaj so oni naprajli prepisal sebi. Nej znati, jerbo vsi znamo da so poti političarov ne navek poznati. No, ali ak denemo roko na srce bodemo morali priznati da je to vse kaj je Jožek napravil za te tri leti, kuliko je hercuval z našom županijom, to ne bi mogel naprajti niti David Koperfold, kaj on, niti Čak Noris, a niti pak Big Brader. Dok si malo bole pregruntam i pošteno priznam, to nej mogli niti vsi tri skupa.

Kak da je najempot sonce presvetilo nad našim Međimorjem i našim Čakovcom. Ve najempot vsi vidijo kaj bi trelo naprajti ili pak poprajti kaj bi vsi skup lepše i bole živeli. Još morem razmeti političare šteri se ravnajo na vlast, ali i ovi šteri so, več na leta na vlasti, ve najempot vse znajo. Vsake štiri leti se isto pripoveda, znova nam dohajajo z istom pričom, znajo vse kaj tre naprajti, a unda je štiri leti mir. I unda vse pak znova. Nej znati zakaj je to tak? Kak bi nam vsima lejpo bilo da bi izbori bili vsako leto. Čuda vejč bi se naprajlo, a i vsako leto bi nam političari znova obečuvali kak je pred nami bolše, lepše i svetleše zutra. Nebrem nikak razmeti kak vsi mi imamo bolšo i sposobnešo vlast, a vse huje, očem reči, slabeše živimo, a i vse vejč i vejč nas je na burzi. No, nemamo se komo žaliti,a i nebremo se, jerbo smo si sami zebrali one kaj znami kormanijo. Napriliko, što je Čakovčancima kriv za vse ono kaj nemajo, a očejo, pak so oni sami navek svoje glase dali esdepejo.Vidli smo da edepeovci delajo dobro, nejbole kak znajo, ali zrasli so nešterni novi i školani klinci, šteri to znajo čuda bole. Treba i jim dati šanso.

Tuliko ga školani i spametni ljudi i ženi vu ovomo našemo cvetnjako med dvemi vodami, šteri se nam nudijo kaj bi zeli cugle vlasti vu svoje roke posle ovoletnih majskih izborov. Poglednite malo bole i vidli bodete da se Čakovčancima nudi doktor, a polek jega magister, informatičar i laburista, Nedeliščanci morejo zebrati magistrico, Priločanci veterinara i kaj ne bodem dale nabrajal, a kaj se županov dotikavle tu nam se nudi magister Darko Horvatov, isto tak je i Jožek magister, a i vsi drugi so školani, jedni bole, a drugi malo meje i zato nebrem nikak razmeti zakaj se za naše malo Međimorje vseposod pripoveda kak smo mi nejslabeši kaj se dotikavle školani i spametni ljudi. Brzčas nešči ima nekaj protiv nas. Zato drage moje pajdašice i preštimani pajdaši odidite v nedelo na izbore i zberite si one šteri vam bodo najbolši i kaj nam bode vsima (pak i meni) čuda bolše. Pazite, ne mora biti navek da je on nejlepši i nejbolši. Ali kaj ja vam govorim, pak ste vi dostik spametni kaj znate kaj je dobro, a kaj ne. Ali, prosim vas, dojtite, najte doma ostati, a unda bodete mi štiri leti gombali.

V našemo Čakovco je of tjeden Majski muzički memorijal Jožek Štolcer Slavenski, a i tu Čakovce davle svojo gracko nagrado „Josip Štolcer Slavenski“ Grb Grada Čakovca nejbolšim glazbenikima v Lepoj našoj. Vsako leto smo bili pozvani na Memorijal prek vsih panoa, menših i vekših, šteri so restepeni po Čakovco, ali ovo leto so placa Memorijalo zeli političari. A kaj se more, politika je navek, bar malo, naprej pre glazbenikima.

Došel mi je v roke priločki Pikač, listek naših sosedov šteri vse zna kaj se priptetilo i kaj se bode pripetilo pre našaj sosedaj. Nej znati kak je Pikač došel do jako dobro skrivane tajne da se bode otprla nova fabrika v Čakovco, prva posle dvanaest let . V minulomo cajto so se fabrike sam zapirale, a težaki pošilani na burzo. V Pikačo sam ne uspel zazvediti što, itak, dela to fabriko i kaj bode delala, očem reči, kaj bode vum žnje zhajalo? No, nebrejo se niti Priločanci restrgati. A mortik se to niti v Čakovco ne zna?

Pred nami je Urbanovo, velika fešta naših vina, naših vinarov i turističkih težakov. Morem vam reči da se of celi tjeden prepravlam za Sejem vina i vinske opreme vu Štrigovi. No, kaj si ne bi vi mislili kak sam kupil gorice i kak bodem išel kupuvat  vinsko opremo, ne, išel bodem sprobavat vina štera so zrasla po našaj goricaj i štera je naš dragi Božek dal nam kaj nas bodo krepila celo ovo leto. Ne moram vam govoriti kak to bode malo duže trajalo i brzčas bodem se dimo dotepel negdi pre jutro, a jako sam najgerek kak me bode žena dočakala i kak to bode zgledalo jerbo je v soboto i nedelo na snagi izborna šutnja. Najte me krivo razmeti, ali ne verjem da bi to moglo brez reči prejti. Dobro jo poznam, ona poštuvle zakone i bogoboječa je, ali čim se hižna vrata zaprejo videl bodem mam kuliko je vur. Ali vredi to reskerati zbogradi naših goric, naših vinarov i naših nejbolših vina na sveto. Pak ne bodem ruon vsako leto završil v gipso? Verjem da i naše žene znajo da nam je Evropa pred vratima pak ne tre mam vse pokazati.

Bilo vam je, jeden den of tjeden, kak to lepo političari velijo, sučeljavanje vsih onih šteri kanijo biti čakoski gradonačelniki. Dok so se oni lejpo pospominali i rekli so vse kaj so kanili, dotepel sam se v studijo, otprl vrata i več z vrati zakričal: Dober den gradonačelniče! Tomislav je prvi otpozdravil, Predrag za jim, a morem vam reči da so esdepeovec Štef i laburist Denis ne niti glave zdigli!

Zadja vest: Morem vam reči da čreveč i on drugi nejbole smrdljivi drač još navek ukrašavleja čakoskoga Orla, očem reči, spomenika Miklošo Zrinskomo Čakoskom!!!

Zvir:
http://www.mnovine.hr/novo/index.php?option=com_content&view=article&id=20057:pamet-v-glavo-zberite-nejbole&catid=301:joek-radnik&Itemid=575
i(l) str. 80. sim:
http://issuu.com/mnovine/docs/mnovine922i?mode=embed&layout=grey           
i(l) str. 80. sim:
http://www.mnovine.biz/images/pdf/922/mnovine922i.pdf       

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Vuko)vinska kapla
KVARTET GUBEC – VINSKA KAPLJA.mp4, 02:24