Politika, žene, a na vse zadje i čeki

Kajkaj toga smo zazvedili o plino, očem reči, o čekima za plin i to za nejkrajši mesec, februar. Plinači so toga meseca restegli od kraja januara do prvih dnevov marcijuša sam kaj bi nas uvjerili da so čeke takši veliki i žmehki morali biti.

Međimurske novine, br. 968, 04.04.2014.
e-vundano 07.04.2014.

Piše: Jožek radnik

Premišlavanje Jožeka radnika

Politika, žene, a na vse zadje i čeki

Isto tak se vseposot pripoveda kak je vse vredo z koalicijama haenesa i esdepea v Grado Čakovco i Županiji i da vse teče kak po lojo, a unda dojdejo gracki komunalni redari i namečejo čeke za krivo parkeranje vsim večnikima županiske skupštine. Tak so si zdobra kaj se prek čeki spominajo. Vsa sreča kaj je rat minul jerbo bi se spominali prek nišana.??!
To vam je isto kak i prinas doma. Najme kaj, žena i ja smo si jako zdobra i to tak kaj si bole nebremo biti sam se več dva tjedne ne spominamo i dok je velika sila ceduljice si pišemo. Prestala mi je kuhati, a ja pak sam se, vtruc, preselil spat v dečjo hižo. I do toga vsega je došlo sam zbogradi toga kaj sam pozabil na godišnjico jene ženidbe. Nebrete veruvati kak je malo dosti za svajo.

Sandra je odišla, Sandra je tu. Tak bi mogli reči posle vsega kaj se je minuloga tjedna pripetilo vu našoj županiji, očem reči, med međimurskaj narodnjakaj. Najme kaj, kak je več parpot rekla, a ve se je pokazala da je mislila onak kak je govorila, zamjenica župana je ostajla svoje pajdaše narodnjake i odišla v slobodne strelce. Bar za jeden kratek čas. Vsi znamo da je, posle raskola vu haeneso, Sandra ostala verna Čačićo, a vsi ostali, skupa s županom Matekom, so ostali na drugoj strani, očem reči, drukajo za svojo šefico Vesno Pusić. Bar za ve. Ne znati kak to bode dugo trajalo jerbo je več zafremana nova stranka, štero bode vodil gospon Čačić čim se vrne z službenoga pota. Sandra je ostajla stranko i stare političke pajdaše, je stranki svojo potprecedničko funkcijo, ali je zato i dale ostala zamjenica župana jerbo to nema komo vrnuti. Biračko telo jo je zebralo i ve mora čakati nove izbore kaj bode znova zazvedila je li je i dale v cukor- piksi biračkoga tela ili pak si je ono štima nekoga drugoga. To vse, do ve, sam razmel sam me furt nekaj drugo gvinta: Je li bode Sandra i dale na vlasti ili bode zamjenica v opoziciji? Najte se nikaj smijati, pak je pred 16 – 17 let prinas v Međimorjo več bila opozicija na vlasti!!

Nebrem vam nikak razmeti te naše političare, malo malo pak čujemo ili pak čitamo da si je Mladen Novak, precednik Županiske skupštine zdobra z županom Matekom, makar med jimi ne cvete nekša velika ljubezen. Isto tak smo, pred par dni, zazvedili kak se vodeči međimorski esdepeovci, Mladen Novak i Štef Kovač, ne svadijo nek so si zdobra makar so bili protivniki na zadjim partiskim izborima. [/b] Šest meseci je minulo od izborov i mi obični smrtniki smo več zazvedili kak je med vodečim partijcima vse vredo, makar se to nebre videti z prostim okom.

Isto tak se vseposot pripoveda kak je vse vredo z koalicijama haenesa i esdepea v Grado Čakovco i Županiji i da vse teče kak po lojo, a unda dojdejo gracki komunalni redari i namečejo čeke za krivo parkeranje vsim večnikima županiske skupštine. Tak so si zdobra kaj se prek čeki spominajo. Vsa sreča kaj je rat minul jerbo bi se spominali prek nišana.??! To vam je isto kak i prinas doma. Najme kaj, žena i ja smo si jako zdobra i to tak kaj si bole nebremo biti sam se več dva tjedne ne spominamo i dok je velika sila ceduljice si pišemo. Prestala mi je kuhati, a ja pak sam se, vtruc, preselil spat v dečjo hižo. I do toga vsega je došlo sam zbogradi toga kaj sam pozabil na godišnjico jene ženidbe. Nebrete veruvati kak je malo dosti za svajo.

Kajkaj toga smo zazvedili o plino, očem reči, o čekima za plin i to za nejkrajši mesec, februar. Plinači so toga meseca restegli od kraja januara do prvih dnevov marcijuša sam kaj bi nas uvjerili da so čeke takši veliki i žmehki morali biti. Neje mi te ček dal mira, pak sam skočil v beli Zagreb grad k profesoro Baltazaro nek mi on proba zračunati i nakup deti te kubike, kilovate i zakaj vejč plačam ak se meje grejem, ali niti jemo je to ne išlo od roke. Morem vam reči da si je lasi skubel, tri kalkulatore je spotral i mobitela, ali neje išlo, tak da je, na vse zadje, strgal i svojo profesorsko diplomo. Zazvedili smo da plinači merijo kuliko vredi plin jempot na mesec i tua mera unda vredi za celi mesec. To vam je isto tak kak da bi policaji nas šofere alkotesterali jempot na mesec, i to bi nam još naprej rekli da to bode, tak kaj bi mi unda bili bez brige celi mesec. Na pamet mi je pala moja soseda Barika, štera je več hajdi dugo v penziji, a vsaki čas bi nekaj štela od mene, a morem vam reči da ima hico sam jempot na mesec, a ostale dneve so ji i noge mrzle. Nebodete veruvali, ali željo ima vsaki drugi den i po tomo i obračuna dela. Zato sam i završil v predstečajnoj nagodbi. Ne znati što bo to vse zmagadil kaj se od nas išče: z jedne strane plin, z druge struja, s tretje  voda štera je pok podražila kak da bi vijagra po njoj tekla i ak to vse uspem preskočiti ili pak zbeči, unda me dočaka soseda Barika. A z sosedaj si navek tre biti zdobra. Nigdar se ne zna da bode vam trebal nešči hrpta paziti.

Poslušam cele dneve te naše velike državne političare, furt se štricajo i jedni na druge skačejo. Ve je of rekel ono, a on drugi ovo, ovi so fkrali čuda vsega, ovi drugi se nikaj ne razmijo v politiko, oni tretji ve kradejo i tak dale i tak dale. Dok vse to poslušam furt mi po glavi rovari črvek i spituvle me: je li je prinas je šteri ispraven političar??! Rečite mi, prosim vas lejpo, kaj mo nek rečem? Dosti ovih kaj so krali je v Remetinco, počeli so pomalem vum iti i prvi potni nalogi za rešt v Lepoglavi, a i prvi računi kaj se fkrađeno vrne. To je vredo, vsaki on šteri je kral je lopov ili tat, kakšo god stranačko majco nosi, i tre nazaj donesti ono kaj je odnesel. Ali kak to more biti da so hadezeovci pokrali milijone, a ve esdepeovci morajo vrnuti milijarde? Pitam vas, a i sebe: gde se zgubila razlika, očem reči, jako sam najgerek što jo je i kam potepel? Mortik je i to odišlo v predstečajno nagodbo ili pak se je nešči z nekim nagodil? Mortik! Što zna!?!

ZADNJA VEST štero smo čakali duže od mesec dni. V tork vjutro je došla prva ponuda za županov BMW. Makar je župan zgubil več vsako nado, ali osvanul je i jemo srečen den. Kuliko sam mel za čuti, ponudo je dal naš čovek, šteri več hajdi dugo dela v Austrliji kak gastarbajter, a minuli tjeden se dopelal na urlab skupa s Zokijom, precednikom naše vlade.

Zvir:
http://www.mnovine.hr/novo/index.php?option=com_content&view=article&id=26608:politika-ene-a-na-vse-zadje-i-eki&catid=301:joek-radnik&Itemid=575
i(l) str. 56. sim:
http://issuu.com/mnovine/docs/mnovine968i
i(l) str. 56. sim:
http://www.mnovine.hr/images/pdf/968/mnovine968i.pdf

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Sandra Bagrić & ilirci – Jura i koloratura (Popevke zanavek) Krapina 2012. HQ, 02:39