Kak je to da Međimurka drži cugle vlasti

Naša Tamara Laptoš je postavlena za glavno šefico Uskoka. Vsi znamo da je ona pred tri leti bila zebrana za nejbolšo tužibabo na sveto, a ve pak se bode se borila protiv korupcije i organizeranoga kriminala. Več ve ne bode nišči mogel reči da i mi Međimorci nemamo nikoga v Zagrebo i to na nejvekšemo položajo. Tamara je postala nejjakša žena v Lepoj našoj, naša “čelična Lady” i nek si nišči ne misli kak bode žnjom lefko došel na kraj.


http://www.niktitanik.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/05/2690.jpg
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Međimurske novine, br. 971, 25.04.2014.
e-vundano 28.04.2014.

Piše: Jožek radnik

Premišlavanje Jožeka radnika

Ve bodo i ovi v Hrvaškoj vidli kak je to da Međimurka drži cugle vlast

Naša Tamara Laptoš je postavlena za glavno šefico Uskoka. Vsi znamo da je ona pred tri leti bila zebrana za nejbolšo tužibabo na sveto, a ve pak se bode se borila protiv korupcije i organizeranoga kriminala. Več ve ne bode nišči mogel reči da i mi Međimorci nemamo nikoga v Zagrebo i to na nejvekšemo položajo. Tamara je postala nejjakša žena v Lepoj našoj, naša “čelična Lady” i nek si nišči ne misli kak bode žnjom lefko došel na kraj.
Oni štere je mela na dnevnomo redo znajo kak je to dok jiv ona pretepe. Ak ne verjete meni pitajte Polančeca, Sanadera i profesore šteri so trgovali z ocjenama na fakso. Bole oštro zgledi i od vujne Agne, štera je strah i trepet celoga Vanovca, rekla je teca Franca. No, šalo na strano, neje to lefki posel šteroga je Lejpa naša dela pred našo Tamaro. Tre čuda znati, čuda živci i vupeša meti jerbo je čovek z vsima na sodo, a i vsi lažejo, očem reči, ne govorijo istino i z takšima je navek bilo teško na kraj dojti. Tamari želim čuda sreče, čuda uspeha na novomo poslo i čuda kriminalcov v rešto.

Naša Vlada, očem reči, jeni financ minister Slavek Liničov furt rivle roke v naše prazne žepe i nigdar mo je ne dosti. I niti ne počrleni dok ga primete z rokom vu našemo žepo. To se vam lepo po naški veli da jempot zdiguvle cene, a drugipot trošarine tam gde si nebremo pomoči. Ne znati kak dugo bode to trajalo, kak dugo bodemo mi zdržali? A to niti dragi Božek ne zna jerbo niti on se nebre restrgati, niti pak on more razmeti te naše “kukurikače”. Vsi smo mi hodali v školo, vsi smo mi čuli za Franca Tahija, šteri je svoje kmete i seljake štel vništil do kraja(vsaka sličnost z Slavekom je čistam slučajna) i bil bi uspel v temo da se je ne pobunil i buno zdigel Matija Gubec. Jako sam najgerek što bode, itak, naš Matija Gubec, šteri bo nam pomogel kaj stanemo na rep našemo Slaveko i jegovomo šefo Zokijo?

Nebrem nikak razmeti kaj se čakoski gracki načelnik, Štef Kovačov, furt svadi z našom međimorskom šeficom za ceste gospom Ljerkom? Ne znati je li je prava božja istina da mo ona davle meje penez nek bi mo morala ili pak meje nek bi on nucal? Vsi znamo da ga penez ne nigdi dosti (jedino pre Liničo ga navek je kuliko on nuca), ali zato se ne tre sfaditi. Na vse zadje mi to zide na to da joj je Štef jalen kaj je ona lepša od jega. Ak ona vse dela po zakono brzčas unda nikaj drugo nebre biti v pitanjo!

Kaj ne bodemo mi Čakovčanci i Međimorci furt gombali da nišči od vlade ili pak glavneših političarov ne dohaja k nam, čakoski gracki oci so dopelali Svena Milera direktora Fonda za smetje i zaštito okoliša. Verjem da ste ne pozabili kak nam on kak glavni šrajf več dve leti obečuvle da nam bode zlišpal našega smeščaka v Totovco kaj bode zgledal kak oni nejlepši v Evropi. Ali kuliko sam mel za čuti gospon Miler je ve nikaj ne o temo govoril sam nam je obečal da nam bode kupil skorom pol kamiona za smetje voziti. Oporabilište nam je odišlo po riti k meši, ali kak so nam rekli ovi vu Fondo to oporabilište so, još lani, zahuzali naši “mladi lavovi” vu nejvišešaj grackaj foteljaj. No, pak je pol kamiona ne tak malo, a brzčas je to ona prva polovica z šterom se kormani.

Naši međimorski policaji se falijo kak so čuda penez zeli nam Međimorcaj na cesti i to sam zato kaj smo nekaj malo zahuzali. Dok to čujem furt si nekaj gruntam da smo mi Međimorci nejvekši grešniki vu Lepoj našoj jeerbo se niti jedni drugi policaji nikaj ne falijo z takšom penežlivom žetvom. Velijo vsi da smo mi šparavni i zato se mam lovimo za žepe čim nekaj zahuzemo jerbo nam je to na pol faleše. Pak je faleše i drugima, i Zagrepčancima i Slavoncima i Dalmošaj i onima v Istri, pak i oni dosti toga zahuzaju, ali se to nika ne vidi vu državnoj kasi. Kaj ne bi vi mislili da se oni vozijo kak nam dragi Božek zapoveda, da so zvezani ili da se ne spominajo z mobitelaj, ne, oni so se navek do ve dogovarjali z svojim policajima. Ali ve bodemo i mi to delali jerbo nam je šef policije, gospon Srpak, lejpo rekel nek se ne lovimo mam za žep nego predi dojdemo na spominek. To je zato kaj bodemo poznali naše policajske šefe, a i čuda nam bode faleše. Ste vidli kuliko kazni smo do ve platili i to sam zato kaj smo ne znali da se moremo dospomenuti vse z policajima. Još jempot se pokazalo da neznanje košta. I to čuda!

Dok čakoski gracki oci iščejo investitore po Istri i Puli oni pravi investitori, šteri imajo voljo i peneze za investerati v Međimorje so odišli v Prilok, grackomo načelniko Ljubeko Kolareko. Nebrem nikak zazvediti pak kud se itak more dojti v Prilok kaj se ne prejde črez Čakovec? Ili pak te investitori gledijo da so čakoski gracki oci ne doma, pak unda dojdejo, a kak jiv ne najdejo odidejo dale? A kam bo suza nek na oko, a investitori v Prilok, tam de so jim i drugi pajdaši.

Več dugo gombamo kaj k nam v Međimorje nikaj ne dohajajo esdepeovi ministri nek sam oni z haenesa. Ve smo zazvedili da jiv naši političari ne zovejo jerbo nam nebrejo nikaj dobroga donesti, a zabadav jiv nečejo zvati. Kaj nam ne bodo sam na stroško. Kak smo zazvedili esdepeovi ministri dohajajo sam z rešenaj problemaj. Ve nam je došel minister za zdraviče, Ranko Ostojič, donesel je jen pušlek kuni i rešil nas je bolnice. Ve več nebomo meli probleme z bolnicom i naši betežniki bodo lepo odhajali vu Varaždin tak da naša bolnica več ne bode delala gubičke. Na vse zadje smo zazvedili da je naša bolnica navek delala nejmenše gubiče, mela je nejmenše stroške po betežniko, a i naši doktori so bili jako šparavni. No, to kaj smo si mi Međimorci sami zazidali naše tri zadje bolnice za to je ne suha došla na ministrovo oko. A što nam je kriv kaj smo takši norci, pak si nikak ne znamo povrnuti ono kaj smo dali. Dej namBožek zdraviče i vse bode vredo, ali bolnico bode ostala tu de smo jo zazidali.

KUKURIKAČI KUKURIČEJO: Kaj smo vam obečali predi izborov to smo i ispunili: obečali smo vam promjene, a to smo i napravili, so hadezeovo rodbino v javnomo sektoro smo zamenili z svojom!

Zvir:
http://www.mnovine.hr/kolumne/Jožek%20radnik/1/Ve%20bodo%20i%20ovi%20v%20Hrvaškoj%20vidli%20kak%20je%20to%20da%20Međimurka%20drži%20cugle%20vlast
i(l) str. 64. sim:
http://issuu.com/mnovine/docs/mnovine971i
i(l) str. 64. sim (?):
http://www.mnovine.hr/images/pdf/971/mnovine971i.pdf

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Drele i Vid Balog-Remetinec, 02:46