Političari na božične meše v ZagreBečke katedrale / Zmolitva pri Kameniti vrati

Ov Bogek (Božič) je v političkomu smislu obiležen predsedničkem zebirajnem, a Bozaničovu Bogekovu (božičnu) propoved pohodili su aktuelni predsednik Ivek Josipovičov ter kandidati Kolinda Grabar Kitarovičova i Milan Kujundžičov.

* * * * * * * * * *

B(r )ozaničovci

25.12.2014.

Božičnu mešu v ZagreBečke katedrale tradiocionalno su pohodili i političari

Ov Bogek (Božič) je v političkomu smislu obiležen predsedničkem zebirajnem, a Bozaničovu Bogekovu (božičnu) propoved pohodili su aktuelni predsednik Ivek Josipovičov ter kandidati Kolinda Grabar Kitarovičova i Milan Kujundžičov.

Četvrti kandidat Ivan Vilibor Sinčić pojavio se prije mise te je svima samo kratko čestitao Božić i otišao. Suzdržao se od političkih poruka kao i preostali kandidati koji su poslušali Bozanićevu poruku i kritiku, te je nakon mise nisu htjeli komentirati.

Predsjednički kandidati zatražili su nakon mise da posjete Bozanića kako bi mu čestitali Božić no iz Crkve su poručili da se neće uključiti u predizbornu kampanju i da će ih sve primiti u Nadbiskupskom dvoru s jednakim tretmanom za sve.

I dok je dio građana sačekao predsjedničke kandidate kako bi ih pozdravili, dio je negodovao zbog politiziranja blagdana koji bi po njihovu mišljenju u potpunosti trebao biti lišen politike.

http://hr.n1info.com/a18906/Vijesti/Predsjednicki-kandidati-pohrlili-na-misu-kod-Bozanica.html

Bila vam je minulo soboto i nedelo moja Teca Franca pre svoji sestri, a moji drugi teci, Malči v belom Zagreb grado. Kak več obedve imajo dosti mehina na plečima, očem reči, več skorom osemdeset let se poteplejo po ovomo sveto, pak vam nebrejo preveč dugo spati nek se zaron stanejo i to predi nek kokot zakukuriče. Tak so se i v minulo nedelo stale nekaj predi od šeste vure i odišle so se špancerat po Zagrebo. Zagreb i Zagrepčanci so spali, a pasal jim je i friški zrak. Kak teca Malča stanuje blizo Kameniti vrati dospomenule so se kaj odidejo do Marijice i zmolijo nekaj za sebe, svojo deco, vnuke, prevnuke i drugo rodbino. Dok so došle čistam blizo spazile so gospona Ivija kak se molil Marijici najbrž nek mo pomore kaj izbore dobi. Znate kak je to, pomalem so tukle zadje vure, odborniki so se več pomalem doma lišpali predi nek bodo otprli vrata biračkomo telo, pak si je i Ivo gruntal: A kaj ak Božek ipak postoji? I črvek mo je ne dal mira, pak se je rano vjutro i stiha dosmickal do Marijice kaj joj pošepetne par lepih reči kaj mo ona pre svojemo sineko Jezušu zmoli sam još jenoga mandata. Kak smo vidli, ipak je to bilo prekesno. Neje niti Božek Ivijo vse pozabil ono kaj ga je ne priznal. A što zna kak bi bilo da je Ivo došel za Božić? Vsi znamo kaj je Božek napravil z sinekom razmetnim, a kaj z desnim razbojnikom na Kalvariji. Isto tak znamo kak so prešli težaki šteri so delali v Božekovom vinogrado!!!? Brzčas je ipak malo predugo čakal!!!??

http://www.forumgorica.com/kajkavski/hr-kaj-ne-lepa-nasa-kajkavska-tiskajne/msg55572/#msg55572

(K)AMENITA VRATA
Klapa ‘Maslina – Još su navek odškrinuta vrata (Nove popevke) KRAPINA 2013, 04:02