Akcija Mir i dobro

I ovu letu se od 12. prosinca do 8. siječnja provodi akcija ”Mir i dobro” šteru organizera MUP iliti Ministarstvo unutarnjih poslova. Akcija se provodi od 1993. lete kaj bi Badnjak i Božić prošli sigurno i vu miru. Tak buju i vu Varaždinu prije svega kontrolirali prodavanje pirotehničkih sredstvi, pogotovo raznih vrsti petardi kaj zglediju kak da bi žnjimi rata mogli voditi.

Vu MUP-u poručuju da je pirotehnička sredstva prvog razreda, vu kaj spadaju pirotehničke igračke; razne žabice, prskalice, male petarde, konteti – bombice i slično, smeti prodavati kroz celu letu, vu dučanima, kioskima i tak dale. Za sredstva drugog razreda, kaj uključuje petarde, žabice, manje rakete i slično, vredi da se moreju prodavati od 15. prosinca do 1. siječnja i to samo vu dučanima de se prodaje oružje i streljivo i šteri imaju dozvolu za to. Isto vredi i za sredstva trećeg razreda, odnosno za rakete, petarde s bljeskom, rimske sveće, vatromete škatulje i slične cirkuse.

Ljudima veliju da itak  buju odgovorni kaj bi zbiljam za praznike mogli očutiti mir – i dobro.

About the author

Rodil sam se vu Varaždinu, gdi sam zbavil osnovnu školu. Za srednju školu sam moral iti malo dale, do Ivanca. Tam su me nafčili kak s penezimi delati, račune plačati i knjigovodstvo tirati, bumo rekli - kak ekonomistom biti. Dok sam se štel još vučiti sam moral još dalje potegnuti - do Zagreba. Tam su me na Filozofskom fakultetu nafčili puno knjig čitati i filozofiju i književnost tirati. Ja sam pak još i bibliotekatsvo naganjal, tak da ve delam vu školi kakti knjižničar. Vu slobodno vreme čitam, pomalo nekaj pišem i španceram se.